Plus

Latte art workshop

€ 49,95 – 2 uur

Altijd al zelf zo’n mooi hartje willen gieten in je cappuccino? We gaan samen aan de slag! De kunst zit hem niet alleen in de juiste techniek en timing, maar allereerst in het maken van perfect opgeschuimde melk. Oefening baart kunst: hoe meer meters je maakt hoe beter het gaat!

Wat gaan we doen?

Lekker veel praktijk! We beginnen met een welkomstdrankje en daarna gaan we schuimen, gieten, oefenen en proeven.

  • Behandelen van de verschillende melksoorten en verschillende koffievarianten met melk.
  • Techniek voor het opschuimen van de melk
  • Techniek voor het gieten van de melk (timing is everything!)
  • Doorproeven van de geschonken koffies
  • Schuimen met spiraalopschuimers en het gieten van latte art

✓ Kleine groepen
✓ Ontspannen setting
✓ Hands-on workshop
✓ Leren door te proeven, ruiken en doen

Voor wie?

De koffietraining latte art is voor diegene die de basistraining koffie al hebben doorlopen en hun koffie (ook) graag zelf drinken met melk of een melk alternatief.

Praktische informatie

  • Duur van de workshop: 2 uur (19.00-21:00)
  • Kosten: € 49,95 per persoon (inclusief welkomstdrankje & tips voor thuis)
  • Maximaal 8 personen
  • De workshop gaat door bij 3 of meer inschrijvingen

Inschrijven

Selecteer de gewenste datum om je in te schrijven voor de workshop. Betalen kan na afloop bij Lucas.

Heb jij een groep van minimaal 6 personen bijeen en zoek je een andere datum dan nu beschikbaar? Mail ons en we plannen het samen met je in.

Veelgestelde vragen

Smaakt mijn cappuccino beter met mooie latte art?

In essentie zijn de enige vereisten een heerlijke espresso en goed opgeschuimde melk, maar de latte-kunst die de bovenkant van je drankje verfraaid maakt dat je jouw koffie met nog meer plezier drinkt. Door de positieve ervaring op het moment dat je jouw mooi versierde koffie ziet, waardeer je de koffie nog meer en zal je koffie waarschijnlijk nog beter smaken.

Wat is de basis om latte art te maken?

Goede espresso en goed getextureerde melk zijn de belangrijkste vereisten voor latte art, maar er zijn een handvol details in het proces die het allemaal mogelijk maken. Zo zijn het comfortabel vasthouden van je koffiekopje en de schenkkan belangrijk, zodat je ontspannen kunt gieten. Door het vinden van een comfortabele houding is het eenvoudiger om ontwerpen te schenken. Daarnaast zijn schenk snelheid, de afstand tussen de kan en het kopje en de plaatsing van de schenktuit belangrijk.

Kan ik de latte art workshop doen zonder dat ik de basiscursus heb gevolgd?

Wij raden je altijd aan om eerst de basiscursus te volgen. Zoals hierboven aangegeven, bestaat een goede cappuccino of café latte uit een kwalitatief goede espresso en melk met de juiste textuur. Je kan dus prachtige latte art maken, maar nog steeds geen lekkere koffie drinken als je de basis niet op orde hebt.

Wat zijn de basisvaardigheden voor mooie latte art?

Bijna elk gewoon latte art-ontwerp kan worden gemaakt met behulp van vier basisvaardigheden: een stevige en symmetrische stip gieten, een vloeiende en gelijkmatige beweging produceren om vloeiende golven in je ontwerp te maken, netjes door je ontwerp snijden met de stroom melk om uw creatie af te maken, en vormen in of op elkaar stapelen om meerlagige ontwerpen te maken.

Kan ik latte art schenken met alternatieve melksoorten?

Absoluut! Verschillende alternatieven zullen verschillende eiwit- en vetgehaltes hebben (noodzakelijk voor het maken van microschuim), dus elke melksoort zal een andere beluchting nodig hebben om de juiste consistentie te bereiken. Zorg ervoor dat je je alternatieve melk niet te heet maakt en goed in beweging houdt na het stomen, omdat ze waarschijnlijk sneller zullen scheiden dan volle melk.