Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die de basisworkshop heeft gevolgd of al ervaring heeft met inleggen en fermenteren.
Wat gaan we doen?
In een gezellige setting, met een fijn muziekje en de nodige dosis humor beginnen we met een welkomstdrankje en verdiepen we ons daarna in de kunst van het inleggen en fermenteren:
- Welke producten zijn bruikbaar om mee in te leggen en te fermenteren en wat is de invloed van verhouding van zout, zoet en zuur?
- Zelf inleggen van eierdooiers en champignons met dragon in zout.
- Zelf fermenteren van producten om eigen kimchi, pastasaus, brie de meaux of vissaus te maken.
- Doorproeven van verschillende ingelegde en gefermenteerde ingrediënten op verschillende momenten van het fermentatieproces.
- Uitleg over hoe je een eenvoudig gerecht diepgang kan geven, zodat smaken en combinaties optimaal tot z’n recht komen.
Je krijgt je eigen bereidingen in weckpotten en flessen mee naar huis om je resultaat thuis te genieten en verder aan de slag te gaan. Ook krijg je verrassende recepten mee om te kunnen variëren.
Praktische informatie
- Duur van de workshop: 2 uur (19.00-21.00)
- Kosten: 65,- per persoon (inclusief welkomstdrankje, weckpotten en recepten)
- Optioneel: 10,- per persoon voor een heerlijk warm avondgerecht bij het welkomstdrankje
- Maximaal 6 personen
Groepsinschrijving? Heb jij een groep van minimaal 4 personen bijeen? Reserveer je datum online; mocht je een andere voorkeursdatum hebben mail ons en we plannen het in.