WORKSHOP INLEGGEN & FERMENTEREN
PLUS WORKSHOP. IVM COVID-19 GEVEN WIJ MOMENTEEL HELAAS GEEN WORKSHOPS.

Basis gelegd en wil je meer?

Dan helpen wij jou naar de volgende stap! Zo kan je deze duurzame oplossing versterken, meer variatie brengen en nog meer genieten!

Het fermenteren van verschillende ingrediënten is geen hogere wiskunde maar meer een kwestie van goede hygiëne, geduld en een tikje creativiteit. Zo gauw je de basis van het inleggen en fermenteren onder de knie hebt, is het tijd voor de volgende stap!

Inleggen voor gevorderden

We duiken in de wereld van het inleggen in zout (pekelen). Door voedingsmiddelen te zouten onttrekt water uit de cellen en krijgenmicro-organismen niet de kans om zich te ontwikkelen.

Naast groentes kan je ook citroenen, eierdooiers en champignons inleggen in zout. De smaak van de ingelegde ingrediënten intensiveert, waardoor je extra romigheid, structuur of pit kan geven aan je gerechten.

Fermenteren voor gevorderden

We gaan op zoek naar verfijning door de nadruk te leggen op het maken van smaakvolle combinaties, het kiezen van de juiste verhoudingen en het variëren in de fermentatietijd.

Verschillende fermenteerprocessen kunnen nu door elkaar gaan lopen, leuk! Hierdoor zijn de verschillende voedingsmiddelen ieder op een eigen moment gereed en heb je dus altijd genoeg op voorraad.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die de basisworkshop heeft gevolgd of al ervaring heeft met inleggen en fermenteren.

Wat gaan we doen?

In een gezellige setting, met een fijn muziekje en de nodige dosis humor beginnen we met een welkomstdrankje en verdiepen we ons daarna in de kunst van het inleggen en fermenteren:

  • Welke producten zijn bruikbaar om mee in te leggen en te fermenteren en wat is de invloed van verhouding van zout, zoet en zuur?
  • Zelf inleggen van eierdooiers en champignons met dragon in zout.
  • Zelf fermenteren van producten om eigen kimchi, pastasaus, brie de meaux of vissaus te maken.
  • Doorproeven van verschillende ingelegde en gefermenteerde ingrediënten op verschillende momenten van het fermentatieproces.
  • Uitleg over hoe je een eenvoudig gerecht diepgang kan geven, zodat smaken en combinaties optimaal tot z’n recht komen.

Je krijgt je eigen bereidingen in weckpotten en flessen mee naar huis om je resultaat thuis te genieten en verder aan de slag te gaan. Ook krijg je verrassende recepten mee om te kunnen variëren.

Praktische informatie

  • Duur van de workshop: 2 uur (19.00-21.00)
  • Kosten: 65,- per persoon (inclusief welkomstdrankje, weckpotten en recepten)
  • Optioneel: 10,- per persoon voor een heerlijk warm avondgerecht bij het welkomstdrankje
  • Maximaal 6 personen

Groepsinschrijving? Heb jij een groep van minimaal 4 personen bijeen? Reserveer je datum online; mocht je een andere voorkeursdatum hebben mail ons en we plannen het in.

Back to top of page