Inleggen & Fermenteren Basis Workshop

Inleggen & Fermenteren kun je leren!

Geniet je ook zo van onze ingelegde en gefermenteerde producten?

Maak de lekkerste bereidingen in een handomdraai en varieer oneindig. Het enige wat je nodig hebt is GEDULD.

En… een duurzame oplossing om producten langer houdbaar te maken, afval te verminderen en vooral ook heel lekker.

Wat is inleggen?

Inleggen is het in suiker, zout of zuur conserveren van groenten, fruit en kruiden.

Er zijn zoveel meer opties naast ingelegde augurken en zilveruitjes, denk aan citroenen, radijsjes of bloemkool. Door specerijen of thee toe te voegen geeft het een prachtige smaak en diepgan. Deze smaakbommetjes kan je toevoegen aan salades, broodjes en stoofgerechten.

Wat is fermenteren?

Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Het verandert de structuur van de producten, waardoor het een andere smaak krijgt.

Zuurkool, bier en yoghurt zijn bekende voorbeelden van gefermenteerde producten. Bij Lucas tref je Kombucha, gefermenteerde thee en Tepache; een lichtzoete drank gemaakt van ananasschillen en bruine suiker, lekkerrrrr!

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die nog (bijna) nooit producten heeft ingelegd of gefermenteerd.

Wat gaan we doen?

In een ontspannen setting met voldoende ruimte voor vragen en gezelligheid gaan we samen aan de slag. We beginnen met een welkomstdrankje en daarna begint het serieuze werk:

  • Uitleg over de veelzijdigheid van inleggen en fermenteren en de toepasbaarheid thuis.
  • Zelf in zuur inleggen van verschillende groentes en fruit en het toevoegen van specerijen en theesoorten naar keuze.
  • Zelf fermenteren van witte kool en het maken van een basis voor bijvoorbeeld gemberbier of passievrucht kombucha.
  • Leren van verschillende snijtechnieken om thuis veilig en snel aan de slag te kunnen.
  • Doorproeven van ingelegde en gefermenteerde ingrediënten en uitleg over de verschillende fermenteerprocessen.

Je krijgt je eigen bereidingen in weckpotten en flessen mee naar huis om je resultaat thuis te genieten en verder aan de slag te gaan. Ook krijg je verrassende recepten mee om te kunnen variëren.

Praktische informatie

  • Duur van de workshop: 2 uur (19.00-21.00)
  • Kosten: 55,- per persoon (inclusief welkomstdrankje, weckpotten en recepten)
  • Optioneel: 10,- per persoon voor een heerlijk warm avondgerecht bij het welkomstdrankje
  • Maximaal 6 personen

Groepsinschrijving? Heb jij een groep van minimaal 4 personen bijeen? Reserveer je datum online; mocht je een andere voorkeursdatum hebben mail ons en we plannen het in.

Back to top of page