Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die nog (bijna) nooit producten heeft ingelegd of gefermenteerd.
Wat gaan we doen?
In een ontspannen setting met voldoende ruimte voor vragen en gezelligheid gaan we samen aan de slag. We beginnen met een welkomstdrankje en daarna begint het serieuze werk:
- Uitleg over de veelzijdigheid van inleggen en fermenteren en de toepasbaarheid thuis.
- Zelf in zuur inleggen van verschillende groentes en fruit en het toevoegen van specerijen en theesoorten naar keuze.
- Zelf fermenteren van witte kool en het maken van een basis voor bijvoorbeeld gemberbier of passievrucht kombucha.
- Leren van verschillende snijtechnieken om thuis veilig en snel aan de slag te kunnen.
- Doorproeven van ingelegde en gefermenteerde ingrediënten en uitleg over de verschillende fermenteerprocessen.
Je krijgt je eigen bereidingen in weckpotten en flessen mee naar huis om je resultaat thuis te genieten en verder aan de slag te gaan. Ook krijg je verrassende recepten mee om te kunnen variëren.
Praktische informatie
- Duur van de workshop: 2 uur (19.00-21.00)
- Kosten: 55,- per persoon (inclusief welkomstdrankje, weckpotten en recepten)
- Optioneel: 10,- per persoon voor een heerlijk warm avondgerecht bij het welkomstdrankje
- Maximaal 6 personen
Groepsinschrijving? Heb jij een groep van minimaal 4 personen bijeen? Reserveer je datum online; mocht je een andere voorkeursdatum hebben mail ons en we plannen het in.